A Real Madrid kiváló újítást vezetett be az átigazolások terén, amely valószínűleg divatot fog teremteni.

Az első és legfontosabb Mariano-val kapcsolatban: nagyon jó vétel! Ami érdekes az egészben, hogy mennyire "reális piaci áron", tehát árában vette meg a játékost és az, hogy a Real Madrid egy óriási újítást vezetett be a transzferek terén! 

Ha csak a játékos értékét tekintve nézzük (mert ma a transfermarkt számít a mérvadónak - bár a reklámértékek miatt ott is csalnak egy-egy játékos piaci értékével): tavaly, mikor Mariano a Lyon-hoz igazolt, a piaci értéke a transfermarkt.de adatai szerint 5 millió euró volt. Így értékén felül, 8 millió euróért került a franciákhoz. Az azóta eltelt egy szezon alatt értékét növelte (mégpedig 17 millió euróval), így tehát a dominikai spanyol egészen rövid idő alatt négyeresére nőtt! A francia bajnokságban egyébként TILOS olyan szerződést kötnie kluboknak, melyben visszavásárlási opció szerepel ( ez érdekes szabály, de mindenesetre nem rossz). Ami a Real Madrid részéről egy kiváló újítás volt ennek kiküböszölésére az az, hogy egy esetleges további transzfer esetén a Realnak lehetősége van az ajánlott összegnek a 65%-ért leigazolnia korábbi játékosát.

Ez mit is jelent? A RM rámutatott arra, hogy a mai futballban pont az a 35%-nyi rés az, amivel a klubok "túl tolják" egy-egy játékos átigazolási díját (számtalan példát lehet erre mutatni) és ez az, amit a Madrid igyekezett megelőzni.

Ebből a szempontból Perez és stábja ismét bizonyítja, hogy már reálisan, átgondolva, megfontoltan, tényleges befektetés jelleggel ad-vesz játékost/játékosokat.


Mariano jelenleg 22 millió eurót érő csatár, ráadásul korából adódóan ez az érték nemhogy csökkenni, egyenesen növekedni fog (megfelelő teljesítmény esetén)! A csapat a transfermarkt.de adatai alapján 21,5 millió euróért vásárolt egy ennél kicsivel értékesebb játékost, így tavaly is és idén is nyereséggel zárt két transzfert, ráadásul ugyanazzal a személlyel. Viszont ha azt nézzük, hogy a Sevilla (amely a mai elszállt futballpolitikához igazodva ajánlott 40 millió eurót Mariano-ért) is reális összeget ajánlott érte, a Real nyeresége nem szimplán 3+0,5 millió euró, hanem 3+0,5+18,5=22 millió euró! A nyereség ezesetben megegyezik a játékos értékével! #rspct

Részemről elégedetten figyelem Perez tevékenységét és azt, amit az Elnök az utóbbi években tesz a csapatért és azt, hogy "vénségére" előjött belőle az a fajta öreg róka (Karak) karakter, amely biztonságban fogja tudni az egyesületet a továbbiakban. Az idei év biztosan nehézkesebb lesz, de az eddigi türelmét ha megtartja, ismét bizonyítani fogja, hogy Ő a klubelnökök Numero 1-ja! 

P.s.: Az előzetesen beharangozottakkal ellentétben én személy szerint Asensio 20-as számát adnám neki, hogy a kis Asensio megkapja a "mágikus" 7-es számot, így a 7-esünk is egy klasszikus szélső lenne (alapvetően a 7-es mezszámot tradícionálisan mindig szélső kell, hogy kapja!).

Moyanski

(kép forrása: www.realmadrid.com)